Jeugdnieuws

Jeugd nieuws van De Haenen

Artikel Dagblad de Stem 28-08-2018 : “Voetballen bij de golfbaan in Teteringen”

TETERINGEN – Golfpark de Haenen in Teteringen is sinds afgelopen zaterdag uitgebreid met een voetbal- en basketbalcourt. Dit lijkt een paradox maar het blijkt een uniek initiatief om kinderen en jongeren voor de golfsport te winnen.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, zegt Hans de Wilde, eigenaar van het golfpark. “Het speelveld dat we hier aangelegd hebben, is uniek in Nederland”, zegt De Wilde. “We willen de jeugd enthousiasmeren. We willen ze warm laten lopen voor sport in het algemeen en natuurlijk de golfsport in het bijzonder. Maar je kunt de allerjongste natuurlijk geen twee uur achter elkaar laten golfen. Dat houden ze niet vol. “De Nederlandse Golf Federatie juicht het initiatief van harte toe. Als het een succes blijkt, zouden ze het Teteringse idee graag willen promoten bij andere clubs.

De opening van het speelveld, dat doet denken aan de Johan Cruyf- of Richard Krajicek-courts zoals die op verschillende plekken in de regio te vinden zijn, werd verricht door wethouder Marianne de Bie. Bij het doorknippen van het lint wordt ze geassisteerd door de jongste leden van de club; de broers Rick (9) en Bart (7). Samen met hen trapt ze even later ook als eerste een balletje.

De nichtjes Marley (7) en Ashley (5) Reuvers hebben bij opa en oma een eigen golfset klaarstaan. Tijdens de feestelijke opening gaan ze dan ook enthousiast aan de slag op de voor de gelegenheid opgezette hindernisbaan. Of ze in de toekomst gebruik willen gaan maken van de nieuwe speelplek, hoeft eigenlijk niet eens gevraagd te worden. “Ja, zeker wel”, klinkt het uit een mond.

Momenteel telt de club zo’n 40 à 50 jeugdspelers. Penningmeester Nick Mosselman plaatst het jeugdcourt in een breder perspectief als onderdeel van een nieuwe koers die de club wil varen. “We willen aantrekkelijk zijn voor het hele gezin. Een bezoek aan de golfclub moet ‘fun’ zijn, als een activiteit waar je op zondag met het hele gezin naar uitkijkt. Je ziet deze benadering in de Verenigde Staten al bij 600 à 700 golfparken, voor wat betreft Nederland lopen we hiermee voorop.”

Stephan Trumpi van de Trumpi golfacademy kan zich helemaal vinden in de wens van het bestuur om de golfsport laagdrempeliger te maken en toegankelijk voor iedereen. “Ik zie de golfclub het liefst als een groot pannenkoekenhuis met een hele grote midgetgolfbaan er omheen”, zegt hij. Hoe meer mensen zelf het plezier in het spelletje kunnen ontdekken, hoe liever.


Helaas voorlopig niet alle foto’s van onze jeugd op de website !!!

Door de invoering van de nieuwe wet “Bescherming Persoonsgegevens” is het niet meer toegestaan om zonder toestemming foto`s van jeugd op het internet te publiceren. We zijn het daar natuurlijk helemaal mee eens. Niemand vindt het prettig als plots een foto van jou op het web verschijnt waar je het niet mee eens bent. Vanaf nu zullen we, volgens de regels in de wet, eerst schriftelijk toestemming vragen:
– aan jou als je 16 jaar of ouder bent;
– aan je ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger (die dat natuurlijk eerst met jou zal overleggen).

We starten binnenkort met het versturen van het goedkeuringsformulier aan jou of je ouders, als je bijvoorbeeld in de GolfSixes speelt of golflessen volgt. Ook hebben we intussen alle oude foto’s van onze De Haenen-jeugdpagina’s verwijderd.


Jeugdcommissieleden en jeugdcoaches gezocht

Graag willen we, ook op deze plaats, Jacqueline en Michael van Leijsen van harte bedanken voor alles wat ze in de laatste jaren voor de jeugd van De Haenen en voor de jeugdcommissie hebben betekend. Een belangrijk deel van hun vrije tijd hebben ze zich -steeds met volle energie- ingezet voor de club tijdens lessen, wedstrijden, toernooien en evenementen. Ook hebben ze heel wat uren  besteed aan de overige commissietaken, zoals het relatiemanagement met andere golfclubs, NGF, PGA, clubbestuur en de golfschool.

De jeugdcommissie bestaat op dit moment uit drie personen: Paul de Wilde, Patrick Kops en Coen Reuvers. Toch kunnen we zeker nog wat extra ondersteuning gebruiken. We zijn op zoek naar 1 of 2 commissieleden en we zouden ook graag nog een paar jeugdcoaches willen begroeten. Jeugdcoaches begeleiden de jeugd tijdens golflessen en/of wedstrijden en kunnen zelf aangeven hoeveel tijd ze aan de begeleiding willen besteden. Dit varieert van enkele wedstrijden of evenementen per jaar, tot meer regelmatige begeleiding van bijvoorbeeld een les- of wedstrijdgroep. Indien u geïnteresseerd bent en meer informatie wilt ontvangen dan kunt u één van de commissieleden aanspreken of contact met ons opnemen via jeugd@golfdehaenen.nl.