JEUGD

 “De Haenen Jeugdcourt geopend”

Mede dankzij de geweldige steun van het Golfpark, de Golfclub en Stichting Trumpi Golfschool heeft De Haenen -als eerste golfclub in Nederland- haar eigen Jeugd Speel- en Oefenveld. Of zoals iedereen het tegenwoordig al noemt het “De Haenen Jeugdcourt”.

Onze jeugd, hun families en eigenlijk alle clubleden die zin hebben in een partijtje kunnen er voetballen en basketballen, maar samen ook plezier hebben met verschillende golfspellen.

Surf naar de webpagina Jeugdnieuws voor een dagblad De Stem artikel over de officiële opening van het jeugdcourt.  

jeugd

 

“De Haenen Jeugd, véél meer dan golf alleen”

Ondersteund door diverse NGF-programma’s bieden we voor startende jeugdspelers een geweldige gelegenheid om op een speelse, maar ook effectieve manier kennis te maken met het golfspel. Daarnaast kan de meer ervaren jeugd haar spel verder verbeteren en deelnemen aan diverse wedstrijden en jeugdcompetities. Indien gewenst ondersteund door de jeugdcommissie en de Trumpi golfschool.

Afhankelijk van leeftijd en ervaring wordt in groepsverband les gegeven. Dit met behulp van speciaal voor de jeugd ontwikkelde golfoefeningen, waardoor alle onderdelen van het golfspel stap voor stap aan de beurt komen. Het lesmateriaal is per leeftijdsgroep opgebouwd. Dit in de categorieën 6 t/m 9 jaar, 10 t/m 13 jaar en 14 jaar en ouder.

Jeugd  –  Golflessen & NGF programma`s

De op jeugd afgestemde golfopleidingen op De Haenen, maar ook gewoon plezierig spelen en oefenen met leeftijdsgenoten en familieleden, worden actief ondersteund op basis van de volgende De Haenen en NGF golfprogramma`s:

Het 9-stappen opleidingsplan

Met het 9-stappenplan heeft de Nederlandse Golf Federatie een golfopleidingsmethode ontwikkeld. Deze stelt je in de gelegenheid om zelf te bepalen hoe ver je jezelf ontwikkelt. Wil je met name plezier hebben op de golfbaan dan kan dit al als je in stap 1 of 2 bent aangekomen. Als je meer ambitie hebt, kun je je, met begeleiding van de Trumpi golfschool stap voor stap verder ontwikkelen.
Klik hier voor meer informatie over het 9-stappenplan

Committed to jeugd

Op basis van het NGF-programma ‘Committed to Jeugd’ is bij De Haenen een goed georganiseerde samenwerkings-structuur opgezet tussen het golfpark, de golfschool, de jeugdcommissie en de jeugdcoaches. Het op verschillende leeftijdscategorieën afgestemde opleidingsprogramma is hierdoor optimaal verankerd in de club.

Topgolf De Haenen

In onze club worden talentvolle jeugdleden intensief begeleid in een uitgebreid opleidingsprogramma met wekelijkse lessen en trainingen en veel wedstrijden. Deze spelersgroep wordt geselecteerd door de jeugdcommissie en het hele opleidingstraject wordt voor een deel betaald door de club.

Familiegolf

Families met jonge en oudere kinderen zijn extra welkom op De Haenen. Samen plezier maken, samen putten en pitchen, of samen de Par-3 of de 18-holes baan op. Op de 18-holes baan zijn bijvoorbeeld speciale kindvriendelijke paarse tees aangelegd. Hierdoor kunnen jonge golfers in minder slagen de green bereiken. Hierdoor is het mogelijk met vader, moeder, opa en/of oma op de grote baan spelen. Sinds afgelopen jaar beschikt De Haenen over een gloednieuw Jeugd en Familie speel- en oefenveld. Daar kun je dan niet alleen pitchen en putten, maar ook met je familie een mini voetbal- of basketbalwedstrijd spelen.

En niet te vergeten: ouders die lid zijn van De Haenen kunnen hun kinderen tegen sterk gereduceerde tarieven, of soms zelfs gratis, lid maken van de club.

Gedragscode

Het bestuur van De Haenen en de jeugdcommissie zorgen voor een veilig sportklimaat. Dit betekent dat kinderen veilig kunnen sporten, dat ze niet door andere kinderen gepest worden en door iedereen met respect behandeld worden. Maar ook dat ouders hun kinderen op een positieve manier aanmoedigen en begeleiden. Kortom, dat er wederzijds begrip is tussen alle betrokkenen en dat begeleiders zich er van bewust zijn dat het vooral leuk moet blijven. Onbezorgd sporten is voor iedereen prettig en draagt bij aan betere sportieve prestaties.