JEUGD

 Bij Golfclub De Haenen kan uw kind genieten van de golfsport en zich op een plezierige wijze optimaal ontwikkelen.

Ondersteund door verschillende NGF-programma’s biedt het prachtige golfpark De Haenen voor startende jeugdspelers een uitstekende gelegenheid om op een plezierige en effectieve manier kennis te maken met het golfspel. Daarnaast hebben meer gevorderde jeugdspelers de mogelijkheid om met ondersteuning van de jeugdcommissie en de golfschool hun spel verder te verbeteren en deel te nemen aan wedstrijden en (jeugd)competities.

Afhankelijk van leeftijd en ervaring wordt in groepsverband les gegeven met behulp van speciaal voor jeugd ontwikkelde oefeningen, waardoor alle elementen van het golfspel stap voor stap aan de beurt komen. Het lesmateriaal is leeftijdsspecifiek opgebouwd in de categorieen 6 t/m 9 jaar, 10 t/m 13 jaar en 14 jaaren ouder.

Jeugd golf  –  Opleiding & NGF programma`s

De op jeugd afgestemde golfopleiding op De Haenen, maar ook gewoon plezierig spelen en oefenen met leeftijdsgenoten en familieleden, wordt actief ondersteund met behulp van de volgende golfprogramma`s:

Het 9-stappen opleidingsplan

Met het 9-stappenplan heeft de Nederlandse Golf Federatie een golfopleidingsmethode ontwikkeld die je in de gelegenheid stelt om zelf te bepalen hoe je jezelf ontwikkelt. Wil je met name plezier hebben op de golfbaan dan kan dit al als je in stap 1 of 2 bent aangekomen. Als je meer ambitie hebt, kun je je, onder begeleiding van de golfschool stap voor stap verder ontwikkelen.
Klik hier voor meer informatie over het 9-stappenplan

Golf voor kinderen Teteringen

Het bestuur van De Haenen en de Jeugdcommissie zorgen voor een veilig sportklimaat. Dit betekent dat kinderen veilig kunnen sporten, dat ze niet door andere kinderen gepest worden en door iedereen met respect behandeld worden. Maar ook dat ouders hun kinderen op een positieve manier aanmoedigen en begeleiden. Kortom, dat er wederzijds begrip is tussen alle betrokkenen en dat begeleiders er zich van bewust zijn dat het vooral leuk moet blijven. Onbezorgd sporten is voor iedereen prettig en draagt bij aan betere sportieve prestaties.

Golfpark De Haenen - golf voor kinderen Breda

Verzamelen

We verzamelen altijd bij de driving-range, tenzij van tevoren anders is aangegeven. Boven de ballenautomaat is aangegeven waar we lessen of trainen en hoeveel ballen je daarvoor nodig hebt. Als er iets verandert ten opzichte van de normale planning wordt je vooraf geïnformeerd via de Teamapp.
Golfpark De Haenen - golf voor kinderen Teteringen

Dit heb je altijd bij je!

  • Golftas met clubs
  • Voldoende eigen ballen (minimaal 10)
  • Voldoende tees (minimaal 20)
  • Sleutel of muntjes voor de ballenautomaat
  • Potlood
  • Pitchvorkje
  • Warme kleding / regenkleding / paraplu
  • Regelboekje en eventueel theorieboek
  • Flesje water en iets te eten voor extra energie

Voor de ouders

Ouders zijn van harte welkom bij de eerste vijf minuten van de warming-up en na het einde van de les. Hun belangstelling wordt natuurlijk erg op prijs gesteld, maar hun aanwezigheid tijdens de les is niet altijd goed voor de concentratie van de kinderen.

Lidmaatschap en jeugdlessen

Wilt u meer weten over de jeugdlessen en de kosten daarvan? Kijk dan op deze pagina.