Golfbaan

Golfpark De Haenen – dé golfbaan van Breda! De Haenen is onbetwist de meest afwisselende golfbaan van Brabant. Het deels heuvelachtige terrein met zijn fraaie doglegs, lastige bunkers en altijd verraderlijke vijvers en poelen is daardoor een aantrekkelijke test voor golfers van elk niveau.

4 golfbanenGolfbaan Breda - Golfpark De Haenen

Een golfronde over De Haenen voert door de vier verschillende sferen die deze baan zo uniek maken. Van de bloeiende roughs van de wetlands en het grasgebied komt u in het parkgedeelte met de twee grote vijvers en de vele rododendrons en azalea’s. Vervolgens komt u in het historische bosgedeelte. Vanaf hole 13 wordt het terrein sterk glooiend met een prachtig gebied van heide en zandverstuivingen. Quote uit Golfweekly: ‘Soms is het storend, verschillende delen doorsneden door paden, maar op De Haenen is het heel goed gedaan’.

Golfbaan Breda

De Haenen heeft een volwaardige 18 holes PAR 70 golfbaan en een 6 holes PAR 3 baan welke is ontworpen door Gerard Jol en Michiel van der Vaart van Jol Golf Design. De lay-out van de golfbaan is zodanig dat zowel de beginnende als ervaren golfer er meer dan voldoende uitdaging en spelplezier zal vinden.

Klik hier voor de plattegrond van De Haenen

Een baan met historie

De baan ademt nog de historie van dit oude gebied zoals met de statige entree langs de monumentale bomen en het missiehuis, de ‘koninklijke’ vijver waar prinses Juliana ooit zwom, het zwembad waar de missionarissen zwemles kregen en het kerkhof van de congregatie en de Calvarieberg.Kunstroute De Haenen - Golfpark Breda

Kunstpark De Haenen

Kunstliefhebbers halen hun hart op in Kunstpark De Haenen! Na een succesvolle kunstexpositie besloot de eigenaar van het golfpark om een eigen ‘De Haenen’ kunstcollectie op te bouwen. Deze is in de loop der jaren verder uitgebreid met een grote diversiteit aan werken en toegepaste materialen. Naast onze eigen collectie, verspreid over het golfpark, zijn er regelmatig exposities van diverse kunstenaars te bewonderen.

Een baan die uitnodigt

De baan beschikt over alle ingrediënten om het spelniveau te verbeteren, zoals een driving range met prachtige targets. Verder beschikt het park over een grote putting green, een professionele pitch-and-putt green en een razendsnelle all-weather oefengreen.

Kunstroute De Haenen - Golfpark Breda

Contact golfbaan Breda

Golfbaan De Haenen is een van de mooiste golfbanen van Midden-Brabant, prachtig gelegen in Teteringen, tussen Breda en Oosterhout. U treft hier onze contactinformatie. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en hopen u snel te mogen verwelkomen op Golfpark De Haenen!